Întrebări? Sună-ne: 0722 613 948 sau 0755 019 733
: :

Zborul!

Închide ochii, ești pe vârful muntelui, faci câțiva pași și ești acolo! Sus în văzduh, plutind în aer, gravitația parcă dispare, visul devine realitate, întinde mâinile, picioarele, simte aerul cum îți mângâie pielea la fel cum atinge aripile unui vultur.

Ești acolo sus, ești asemeni lui. Zbori!

Timpul se dilată, simțurile ți se ascut, trăiești visul, timpul parcă nu mai există, s-a oprit în loc, de când visai să zbori?

Nciodatƒă nu a fost mai ușor să ai propriile aripi, să te contopesti cu natură, cu vântul și în câteva minute să plutești acolo sus printre nori.

Ai uitat că ești om? Știm, și nouă ni se întâmplă destul de des :-)

Toată viața ai umblat pe pământ uitându-te spre cer, acesta este noul loc de joacă, locul nostru de joacă.

Depășește-ți natura de ființă terestră.

Hai la zbor!

Sună-ne sau scrie-ne pentru mai multe informații legate de cursuri!

Un pilot informat este un pilot care zboară în siguranță!

Cursuri intensive de zbor cu parapanta pentru piloti:

Începători

Cursul de zbor pentru începători este conceput, să ofere pilotului pregătirea necesară să desfășoare activitatea de zbor cu parapanta în maximă siguranță. Până la sfârșitul cursului pilotul trebuie să poată luă decizii corecte înaintea cât și în timpul zborului, să zboare în siguranță în compania colegilor piloți și să ajungă la nivelul de pregătire necesar obținerii licenței de pilot de aeronavă ultrausoara nemotorizata din clasa Parapantă. 

La sfârșitul cursului pilotul trebuie să fie capabil să aleagă locul de zbor, să analizeze condițiile meteo, să decoleze în siguranță, să-și facă planul de zbor cu viraje, întoarceri și aterizare într-o zonă prestabilită. 

Durată acestui curs va fi de 3 săptămâni, 8 ore pe zi, timp în care, în funcție de starea vremii, de capacitățile fizice și motrice ale elevului pilot și de felul în care asimilează informația, va învăța și va practica ceea ce înseamnă zborul liber cu parapanta "€œpână la nori și înapoi!"

Cursurile teoretice se țin în sala de curs și pe pantă, cuprinzând informații despre: Principiile zborului, Meteorologie, Aerodinamică, Legislație, Navigație, Cunoașterea aeronavei, Performanțe Umane și Prim ajutor. 

 

Cunoștințele elevului pilot vor fi testate cu examene grilă atât la sfârșitul cursului cât și în timpul acestuia. Odată ce elevul pilot a încheiat primele două săptămâni de curs, va avea cunoștințele teoretice și practice necesare și va fi capabil să-și aleagă prima parapantă cu care își va putea încheia pregătirea. 

Folosirea propriului echipament are mai multe avantaje: 

 • Elevul pilot utilizează aceeași parapantă de fiecare dată. 
 • Seleta este totdeauna reglată corect și confortabil pentru el. 

Până la sfârșitul cursului elevul pilot va fi pregătit să zboare în maximă siguranță cu echipamentul său. Vei invata sa zbori dinamic, deseori cu zboruri de 15-20 minute sau mai mult, si va trebui:

 • să stăpânești tehnica de decolare pe vânt mai puternic 
 • să zbori activ 
 • să stăpânești tehnicile de coborâre rapidă 
 • să deții controlul aripii în condiții de instabilitate 
 • să cunoști regulile aerului 
 • să știi cum să reacționezi în cazul unei situații de urgență.

Zona Maramureșului este considerată ca fiind una dintre cele mai bune locații pentru zborul liber cu parapanta din România. Nenumărate locații extraordinare pentru zborul liber sunt accesibile rapid, începând de la pantele de școală până la zone muntoase unde se zboară pe tot parcursul anului. Cu toate acestea dacă vremea nu ține cu noi, ne vom deplasa în alte regiuni ale țării unde condițiile meteorologice ne vor permite să ne desfășurăm activitatea de zbor. 

*Cazarea în cadrul școlii și mijlocul de **transport sunt asigurate pe perioada cursului la fel și ***echipamentele pe care le vei folosi în timpul pregătirii la sol și în zbor. 

*Cazarea la Baia Mare. Casa in oras plus curte spatioasa, loc de parcare asigurat.
** Transportul este asigurat cu jeepul scolii de zbor. Nu include cheltuielile cu combustibilul.
***Echipamente noi sau la mana a doua, in functie de disponibilitate. Echipamente special concepute pentru incepatori. Aripa + Seleta + Parasuta de rezerva + Casca

Intermediari

Cursul intensiv pentru piloți intermediari este în mare parte dedicat piloților care stăpânesc tehnicile de decolare și aterizare în perimetru prestabilit, au făcut deja zboruri de cel puțin o oră, și vor să-și îmbunătățească tehnică și cunoștințele despre zborul termic care este deseori dificil. Zburăm în zona Maramureșului, de pe vârfurile: Ignis, Creasta Cocoșului, Mogosa, și nu sunt excluse deplasări în Cheile Turzii la Rimetea sau în Maramureșul istoric la Borșa. 

 

Încercam să îți oferim experiența mai multor locuri de zbor pe perioada cursului, zbor și din nou zbor. Este un curs de zbor termo-dinamic și termic, și vom zbura în fiecare zi în care vremea ne permite. În informarea din fiecare dimineață vom stabili obiectivele ce trebuie atinse în decursul zilei discutând interactiv modul în care vom putea face ceea ce ne-am propus. Zburăm împreună cu tine, dar nu întotdeauna înaintea ta, pentru că vrem să înveți să iei decizii, să găsești și să centrezi termicile. Nu vei reuși întotdeauna dar și asta este o parte importantă din procesul de învățare.

Instruirea este gândită să fie benefică fiecărui elev în parte dar în linii mari vei studia următoarele teme: 

 Echipamentul și pregătirea pentru zbor 

 • Termica -€“ bazele și metode avansate de spiralare în termică. 
 • Cum să găsești și să folosești liftul termic eficient 
 • Găsirea celei de-a doua și celei de-a treia termici, întoarcerea în a€œtermica casei”. 
 • Metode de coborâre rapidă -€“ instabilitate 
 • Zborul în condiții de turbulența, pilotare activă 
 • Strategia zborului de distanță - Bonus

Prin faptul că acoperim teoria în informarea dinainte și după zbor, cursul fi în mare parte unul practic și sperăm să facem zboruri de 2-4 ore în fiecare zi. Acest curs este dedicat piloților cu o experiență de minim de 20 ore de zbor dinamic și DV.  

Vom folosi toată tehnologia de care dispunem pentru a examina în detaliu deciziile luate în zborului de durată termo-dinamic și termic.

Avansați

Cursul intensiv pentru piloți avansați este în mare parte dedicat piloților care deja stăpânesc zborul termic, au făcut zboruri de cel puțin 15-20km, și vor să-și îmbunătățească tehnică și cunoștințele despre zborul montan care este deseori dificil. Zburăm în zonă Maramureșului, de pe vârfurile: Ignis, Creastă Cocoșului, Mogosa, și nu sunt excluse deplasări în Cheile Turzii la Rimetea sau în Maramureșul istoric la Borșa. Încercam să le oferim elevilor noștrii experiența mai multor locuri de zbor pe perioada cursului, zbor și din nou zbor. Este un curs de zbor termic și distanță, și vom zbura în fiecare zi.  

În informarea din fiecare dimineață vom stabili obiectivele ce trebuie atinse în decursul zilei discutând interactiv modul în care vom putea face ceea ce ne-am propus. Zburăm împreună cu tine, dar nu întotdeauna înainte, pentru că vrem să înveți să iei decizii și să găsești următoarele termici. Nu totdeauna vei reuși dar și asta este o parte importantă din procesul de învățare. 

Instruirea este gândită să fie benefică fiecărui elev în parte dar în linii mari vei studia următoarele teme: 

 • Echipamentul și pregătirea pentru zbor 
 • Termică - bazele și metode avansate de spiralare 
 • Cum să găsești și să folosești liftul termic eficient 
 • Găsirea celei de-a două și celei de-a treia termici 
 • Speed-to-fly, zbor de distanță în triunghi 
 • Metode de coborâre rapidă - instabilitate 
 • Strategia zborului de distanță 
 • Zborul în condiții de turbulența, pilotare activă 
 • Utilizarea GPS-urilor de competiție și navigație 

Prin faptul că acoperim teoria în informarea dinainte și după zbor, cursul va fi în mare parte unul practic și sperăm să facem zboruri de 30-70km în fiecare zi. Acest curs este dedicat piloților cu o experiență de minim de 30 ore de zbor termic. Vom folosi toată tehnologia de care dispunem iar programele CompGPS și Google Earth vor fi folosite atât pentru stabilirea traseului cât și pentru a examina în detaliu deciziile luate în zborului termic și de distanță .

În traseu

Cursul intensiv în traseu este similar cursului pentru piloți avansați și este în mare parte dedicat piloților care deja stăpânesc zborul termic, au făcut deja zboruri de cel puțin 15-20km, și vor să-și îmbunătățească tehnica și cunoștințele despre zborul montan care este deseori dificil. Zburăm în primele două zile în zona Maramureșului, de pe vârfurile: Ignis, Creastă Cocoșului, Mogosa. Următoarele locații le vom stabili în cadrul cursului și în funcție de condițiile meteo. 

Zone posibile sunt: Cheile Turzii la Rimetea, Maramureșul istoric la Borșa, Siria - Arad, Retezat -€“ Clopotiva, Parâng -Petroșani, Postavaru -“ Brașov, Sumuleu - Miercurea Ciuc. Alte locații pot fi adăugate pe parcurs, planul este 100% flexibil.

Încercam să îți oferim experiența mai multor locuri de zbor pe perioada cursului, zbor și din nou zbor. Este un curs termic și de distanță, și vom încerca să zburăm în fiecare zi. În informarea din fiecare dimineață vom stabili obiectivele ce trebuie atinse în decursul zilei discutând interactiv modul în care vom putea face ceea ce ne-am propus. Zburăm împreună cu tine, dar nu întotdeauna înaintea ta, pentru că vrem să înveți să iei decizii și să găsești următoarele termici. Nu totdeauna vei reuși dar și asta este o parte importantă din procesul de învățare. 

Instruirea este gândită să fie benefică fiecărui elev în parte dar în linii mari vom studia următoarele teme:

 • Echipamentul și pregătirea pentru zbor 
 • Termică - bazele și metode avansate de spiralare 
 • Cum să găsești și să folosești liftul termic eficient 
 • Găsirea celei de-a două și celei de-a treia termici 
 • Speed-to-fly, zbor de distanță în triunghi 
 • Metode de coborâre rapidă - instabilitate 
 • Strategia zborului de distanță 
 • Zborul în condiții de turbulența, pilotare activă 
 • Utilizarea GPS-urilor de competiție și navigație 

Prin faptul că acoperim teoria în informarea dinainte și după zbor, cursul va fi în mare parte unul practic și sperăm să facem zboruri de 30-70km în fiecare zi. Acest curs este dedicat piloților cu o experiență de minim de 30 ore de zbor termic. Vom folosi toată tehnologia de care dispunem iar programele CompGPS și Google Earth vor fi folosite atât pentru stabilirea traseului cât și pentru a examina în detaliu deciziile luate în zborului termic și de distanță. 

Excursii

Organizăm excursii și cursuri de zbor în străinătate încă din 2010! În peste 6 ani de competiții internaționale am văzut și am zburat în multe locuri consacrate de zbor cu parapanta din Europa și Orientul Mijlociu. Cunoaștem zonele de zbor și perioadele cele mai bune pentru zboruri de distanță în aceste locații. 

Curs 1 zi

Cursul introductiv de o zi îți oferă o întreagă zi să descoperi zborul cu parapanta. Vei zbura singur de pe panta de școală încă de la început iar echipamentul va fi în întregime oferit de către noi. Ajungem la dealul de decolare dimineață și începem cu o introducere despre echipamentul de zbor și o demonstrație. Te vom lăsa apoi să faci gonflaje supravegheat și ajutat de instructor. Vom practica gonflajul și manevrarea parapantei pe sol învățând procedura de decolare și discutând priza de aterizare înainte de a începe zborurile efectiv. Încrederea ta în echipament se va forma în acest timp și vei fi surprins de cât de repede evoluezi. 

Odată ce gonflajele și procedura de decolare arată bine îți vom da o stație radio și vei fi pregătit să faci primul zbor. Toate zborurile sunt în simplă comandă și vei fi supravegheat și asistat prin radio zburând singur pentru prima dată. După primul zbor vom urca din nou la decolare penru o nouă încercare. În funcție de progresul pe care îl faci, instructorul îți va oferi mai multe informații despre zbor că să-ți poți îmbunătăți tehnica. 

Ne vom continua antrenamentul atât timp cât vremea ne permite și împreună vom decide cât poți continua atât fizic cât și psihic. Scopul nostru este să petreci cât mai mult timp pe deal cu echipamentul de zbor. Unele dintre cele mai frumoase zboruri le facem la sfârșitul zilei în momentul în care începi să înțelegi și să simți cum funcționează echipamentul de zbor iar condițiile atmosferice devin foarte liniștite și prietenoase.  

După prima zi de zbor poți să decizi dacă vrei să continui urmând Cursul Intensiv pentru Începători care durează trei săptămâni. Dacă decizi să continui și te înscrii la acest curs, atunci va fi necesar să plătești doar diferență de preț. 

Dacă condițiile meteo nu ne vor permite să ne desfășurăm activitatea cum am plănuit, vom reprograma sau vă vom returna banii integral. 

Dedicarea noastră pentru instruirea în zborul cu parapanta a adus în sportul nostru zeci de piloți extraordinari care zboară în siguranță și împodobesc cerul deasupra Ignisului în fiecare weekend.

Curs 2 zile

Cursul introductiv de 2 zile îți oferă suficient timp să stăpânești parapanta la gonflaj și să vezi cu adevărat că ai progresat și ți-ai îmbunătățit tehnica. Vei petrece mai mult timp cu echipamentul la sol făcând gonflaje. Vei avea o mult mai bună dexteritate cu echipamentul de zbor după prima zi de antrenament și vei petrece mai mult timp la zbor în cea de-a două zi. Experiența acumulată în combinație cu informațiile pe care le vei primi de la instructor îți vor permite să iei primele decizii ca pilot. Înaintând în procesul de învățare, experiența și cunoștințele te vor ajuta să devii una cu echipamentul de zbor. Făcându-ți singur planul de zbor și controlând singur parapanta vei avea mai multă libertate care îți va permite să treci la un nivel superior de zbor. 

După primele două zile poți să decizi dacă vrei să continui cu Cursul Intensiv pentru Începători care durează trei săptămâni. Dacă decizi să continui și te înscrii la cursul complet atunci va trebui să plătești doar diferență de preț.

Dacă condițiile meteo nu ne vor permite să ne desfășurăm activitatea cum am plănuit, vom reprograma sau vă vom returna banii integral. 

Vă invităm să beneficiați de experiența noastră acumulată în mai bine de zece ani și mii de ore de zbor în țara și străinătate. 

Perioada cursurilor

Începători

18.04 - 10.05 2015
Cross Country

30.05 - 07.06 2015
Curs 1 zi

90 Eur
Curs 2 zile

150 Eur