Întrebări? Sună-ne: 0722 613 948 sau 0755 019 733
: :

Despre clubul AirSports

Despre noi

Bun venit la Clubul Sportiv AirSports, dedicat zborului cu parapanta. Clubul Sportiv Airsports a luat ființă în 2010 fiind singura asociație sportivă dedicată 100% zborului liber cu parapanta din județul Maramureș.  

Scopul Clubului nostru este să promoveze zborul liber și să ajute toți doritorii să practice acest frumos sport în maximă siguranță sub supravegherea instructorilor autorizați. Tot în 2010 clubul s-a afiliat la Federația Aeronautică Internațională prin Asociația de Zbor liber din România (AZLR) și Aeroclubul României (AR). 

Încă de la început rezultatele sportivilor noștrii au fost printre cele mai de seamă. În 2011 instructorul principal al clubului, Bălan Antoniu aduce pentru prima dată atât Locul întâi la Campionatul național de Zbor cu parapanta cât și Cupa României la Baia Mare. Clubul a crescut și în prezent este una dintre cele mai recunoscute asociații din țara în domeniul zborului cu parapanta. 

Sperăm ca și tu să duci mai departe spiritul clubului luând parte la activitățile pe care le desfășurăm, cursuri de zbor pentru începători, cursuri de zbor pentru piloți intermediari și avansați, zboruri în tandem, cursuri de zbor de o zi și/sau de weekend.

Cu cine?

Dacă abia ai terminat cursul de zbor cu parapanta te invităm să iei legătura cu piloții noștri cu experiență, la decolare și nu numai, ei te vor ajuta cu sfaturi și îți vor acorda suportul necesar pentru a desfășura zborul cu parapanta în siguranță. Nu-ți fie frică să întrebi, suntem aici că să zburăm împreună, mai bine, mai sus, mai frumos și cu un zâmbet și mai mare pe buze! 

Dacă vei considera unul din cursurile noastre ca fiind potrivite pentru nivelul tău de pregătire ești binevenit în echipa de elevi. Cursurile se desfășoară în fiecare primăvară-vară-toamnă. Unele din locurile noastre de zbor sunt potrivite doar piloților cu experiență deoarece aterizările sunt mici și necesită o planificare eficientă a prizei de aterizare. Locuri de zbor cu aterizare suficient de mare sunt: Igniș, Fânațe, Negrești Oaș, Creasta Cocoșului. Zona de zbor Copalnic nu este recomandată piloților fără experiență deoarece descendența pe vale poate fi uneori puternică. La fel nici Ignisul și nici Creasta Cocoșului fiind decolări la înălțime mare nu sunt potrivite piloților începători. 

Piloții începători își pot perfecționa tehnica de zbor la Fânațe, Pietriș sau Negresti unde aterizările sunt largi și condițiile meteo de obicei prietenoase. Și nu după mult timp vei fi pregătit să zbori împreună cu noi pe munte antrenandu-te pentru zboruri adevărate de distanță. 

Ignișul este un loc grozav de zbor pe tot parcursul primăverii-verii și toamnei, având versant orientat sudic produce termică foarte bună pe toată perioadă zile. Iarna zburăm deseori la Mogoșa unde cu ajutorul telescaunului putem face mai multe zboruri pe zi, aterizând pe lacul înghețat.

Toate acestea pot să ți se pară țeluri îndepărtate, dar ține minte, ești în locul potrivit unde poți să evoluezi și să primești sprijinul necesar de la piloți cu experiență de peste zece ani de zbor și mii de ore petrecute în aer.  

Multe deprinderi trebuie formate înainte să reușești să urci în termică până la bază norului și să pleci la distanță. 

Sperăm că îți va plăcea să zbori împreună cu noi! Spor la zbor! 

Filosofie

Echipa AirSports este compusă din piloți Campioni Naționali și câștigători ai Cupei României începând din 2011 până în prezent. Toți suntem piloți pasionați și iubim simplitatea și frumusețea zborului liber. 

Zborul este distractiv, este sportul tău și ar trebui să te bucuri de el. Scopul Clubului nostru este ca prin instructorii săi să îți ofere pregătire de cea mai bună calitate și la cele mai înalte standarde internaționale indiferent de nivelul tău de pregătire. 

În ultimii zece ani echipamentele de zbor au evoluat enorm însă la noi vei putea găsi atât echipamentele de ultimă generație cât și echipamente la mână a doua cu certificate de conformitate de la producători consacrați. Prioritatea noastră este ca tu să zbori echipamentul potrivit pregătirii tale, și să primești asistentă post-cumpărare ori de câte ori vei avea nevoie. Majoritatea accesoriilor și materialelor auxiliare zborului liber fiind în stoc în depozitul nostru. Le poți comanda repede și ușor. 

Sediul nostru se află în Baia Mare, la mai puțin de 30 minute de condus până la unele din cele mai importante și populare locuri de zbor din țara. Dacă vântul e mai puternic zburăm pe dealurile din Depresiunea Lapusului, dacă vremea e liniștită zburăm în Munții Maramureșului. Nu este zi cu vreme bună să nu fim la zbor, iar fiecare oră pe care noi o petrecem în zbor se va reflecta în calitatea instructajului pe care îl vei primi în cadrul cursurilor de începători sau avansați. 


about

Membrii echipei

Suntem o gașcă de prieteni care avem un lucru în comun: Ne place să zburăm! Zborul ne-a adus împreună, ne face fericiți și e cel mai bun job pe care ni-l putem imagina.

La sfârșitul zilei cel mai important lucru pentru noi este ca tu să te bucuri de zborul tău la fel cum o facem și noi. Chiar dacă zbori în tandem sau urmezi cursurile de zbor, instructorii noștri își vor dedica atenția și pregătirea lor pentru a te face să simți zborul la maxim!
 • Balan Antoniu Cristian
 • Diaconescu Romulus
 • Dragos Alin Ioan
 • Micu Ionut
 • Muresan Gheorghe
 • Samareanu Sorin
 • Burzo Emil

Recomandari

 • Popa Paul
  Elev, curs intensiv avansati

  Când am fost într-o situație inexplicabilă în aer, când mi-am rupt aripa și credeam că a picat cerul peste mine am găsit întotdeauna suport la AirSports. Îl recomand tuturor celor care vor să fie tratați prompt și cu respect . Veți găsi întotdeauna suportul de care aveți nevoie!

 • Huma Daniel
  Elev, curs intensiv termica

  Povestea mea cu AirSports a început când îmi doream să cumpăr un echipament complet, crezând că e interesant să zbori. Capriciul a devenit o pasiune iar Bălan Antoniu și echipa au contribuit mult la transformarea visului meu în realitate. Îi datorez clubului AirSports mare parte din cunoștințele mele, nu am făcut doar școală de începători acolo, ci am revenit în anul următor cu cea mai mare plăcere. În colaborare cu echipa AirSports am găsit și cea mai bună ofertă de echipament pentru practicarea sportului :)

 • Pirte Dragos
  Elev, curs intensiv incepatori

  Dacă aveți de gând să învățați să zburați cu parapanta în doar 3 săptămâni Toni este instructorul ideal pentru asta. În Martie 2012 am făcut cursul intensiv în care am învățat să zbor pornind de la zero și am avut parte de unul dintre cele mai frumoase concedii din viața mea. Sunt fericit că am putut beneficia de cunoștințele și experiență lui în tainele zborului. Cu răbdare m-a adus la un nivel în care să fiu capabil să zbor în siguranță și mulțumită lui am ajuns să văd lumea de la alt nivel, mi-am îndeplinit visul de a zbura în Alpi, Himalaya....etc :) Oricând am avut vreo întrebare/nelămurire și am apelat la el am primit răspunsul repede. Îl recomand cu căldură și ca pilot de tandem și puteți beneficia de experiență lui uriașa în alegerea echipamentului de zbor.

 • Pintilie Marian
  Elev, curs intensiv avansati

  Practic acest sport de multă vreme și particip în fiecare vară la cursurile Airsports pentru că nu termin niciodată de acumulat cunoștințe de la Bălan Antoniu și echipa lui. Experiența mea cu Toni nu se termină aici, el a devenit un foarte bun prieten, pe care știu că voi putea să mă bazez mereu.

 • Siliceanu Andrei
  Elev, curs intensiv termica

  Tot timpul am simțit că ceva lipsește din viața mea până în momentul în care am descoperit aceast sport minunat. Susținut și inspirat de echipa AirSports frica a început să se transfrome în plăcerea de a zbura. Mulțumesc AirSports pentru sprijinul oferit.

 • Istrate Dan
  Elev, curs intensiv incepatori

  Cea mai frumoasă experiență pe care am trăit-o vreodată... Nimic nu se compară cu sentimentul de liniște și pace pe care îl ai când ți se desprind pricioarele de pe pământ și începi să plutești în aer... Și când ai alături pe unul dintre cei mai pricepuți piloți, poți să te bucuri liniștit de priveliște. Mulțumesc Bălan Antoniu pentru experiența extraordinară pe care mi-ai oferit-o!!!

 • Micu Ionut
  Elev, curs intensiv termica

  Unul dintre cei mai profesioniști instructori din România. Mereu prompt, la obiect și dornic să ajute. Experianta acumulată în anii de zbor și înaltul nivel pedagogic transformă acest club în locul ideal pentru a învață zborul cu parapanta.