Întrebări? Sună-ne: 0722 613 948 sau 0755 019 733
: :

Despre zborul in tandem

Ce Înseamnă ?

Un zbor în tandem cu un pilot experimentat este una dintre căile cele mai bune să experimentezi "adevăratul sens" al zborului liber. Rapid, vei zbura la înălțime (depinde bineînțeles de vreme) și vei vedea peisajul pe care toți piloții îl văd zburând cu parapanta. În zborul cu parapanta în tandem ești așezat în fața pilotului și sub parapantă. Pilotul de tandem va pilota parapanta din spatele tău, oferindu-ți o viziune panoramică grozavă fără obstacole. 

Zborul în tandem este modul perfect să guști zborul cu parapanta. Într-o zi cu vreme bună, un pilot de tandem cu exerienta te poate duce sus la baza norilor oferindu-ți adevărata senzație pe care numai păsările o au brăzdând cerul. 

Condiții

Ca să zbori în tandem trebuie să ai undeva între 45 și 100kg. Dacă ai sub 18 ani, va fi nevoie de acordul părinților că să poți zbura cu noi. Dacă ai peste 60 de ani este recomandabil să ai o declarație medicală de la doctorul de familie că să poți zbura cu parapanta cu un pilot de tandem. Pentru aterizare este nevoie să fii pregătit pentru un salt care seamănă cu o cădere de la o înălțime de aproximativ un metru. 

Oricine, nu mai greu de 100kg, poate zbura în tandem, fără a necesita o experiență anterioară. Nu trebuie să fii sportiv pentru a zbura cu parapanta în tandem. Decolarea presupune alergarea doar câțiva pași, și odată ce ești în aer, șezi comod în ham, și ai posibilitatea să admiri priveliștea și chiar să faci propriile poze cu peisajul mirific, care poate fi văzut doar dintr-un zbor cu parapanta. 

Zburăm toată perioada anului, dar zboruri de durată mare 2-3 ore facem de obicei din Mai până în Septembrie. 

Când, Unde, Cum

In momentul de față toate zborurile noastre în tandem se fac de pe dealuri/munți, accesul fiind cu mașina noastră, cu telescaunul sau telecabina. Va fi nevoie să îți anunți din timp intenția de a zbura în tandem deoarece depindem de vreme și condițiile meteo. Noi îți vom oferi tot echipamentul necesar pentru a zbura în siguranță, cu excepția unei perechi de bocanci sau ghete cu care trebuie să vii tu. 

Folosim o parapantă mai mare (de tandem) concepută să zboare cu două persoane. Fiecare persoană are hamul ei, iar pasagerul și pilotul sunt conectați între ei cu o bară distantatoare. Ne punem echipamentul și facem o simulare înainte de decolarea propriuzisa. Instructorul verifică de două ori închiderile hamului, carabinierelor și toate chingile, iar pe urmă stăm și așteptăm momentul oportun pentru decolare. 

Când vântul este potrivit, fugim câțiva pas în timp ce aripa se ridică deasupra capului în poziția de zbor. Fugim cu aripa în timp ce suntem ridicați de pe pământ, sus, sus, am decolat! Zborul va dura peste 15 minute, poate mai mult, depinde de condiția meteorologică din ziua zborului și de norocul tău. 

În zbor pasagerul stă în față, fiind expus la un vânt de aproximativ 35km/oră. Temperatura la altitudine poate fi mai scăzută, chiar dacă la sol este cald și bine. Este recomandat să fii bine îmbrăcat. Pilotul tău de tandem îți va da detalii despre temperatura care va fi la înălțime în dimineață zilei de zbor. 

Următoarele accesorii de îmbrăcăminte sunt recomandate: 

 • Încălțăminte compactă, ghete sau bocanci, nu sandale 
 • Pantaloni sau blugii 
 • Bluză călduroasă și o jachetă 
 • Mănuși călduroase 
 • Ochelari de soare 
 • Poți să iei cu tine o cameră de filmat compactă dacă vrei 
 • Deasemenea o sticlă de apa pentru hidratare îți va face ziua de zbor mult mai confortabilă 

Un scurt film


 • 80%
  Zboară acum!
  Ești la un pas de zborul pe care l-ai visat. Suntem disponibili 7 zile pe săptămâna.

Sună-ne sau scrie-ne pentru rezervarea unui zbor!

Locuri de zbor in tandem

Vârful Igniș

Tot timpul anului
Decolare: 1307
Durata 20-30 m
Zbor termic cu câștig de înălțime
4-5 zboruri pe zi
Creasta Cocoșului

Vara și Toamna
Decolare: 1449 m
Durata 20-40 minute
Zbor termic cu câștig de înălțime
1 zbor pe zi
Preluca Noua

Primăvara, Vara și Toamna
Decolare: 668 m
Durata 10-15 minute
Zbor termo-dinamic, planare
5-6 zboruri pe zi